DE | FR | NL

De 128ste Fazenda startte op 1 september 2017 in Kamurugu (Embu, Kenia). Kenia kampt met een toenemend drugs- en alcoholmisbruik onder de (jongere) bevolking. Deze Fazenda is gesitueerd aan de voet van de Mount Kenia, een regio met weinig regenval en erg arme grond.

Het terrein van de Fazenda is 15,8 hectare groot met twee werkplaatsen van een voormalig landbouwproject en met 600 mangobomen. Aan de zuidgrens van het grondgebied is een kleine dam die dient als bron van water voor de volledige gemeenschap.

Hoewel in Kenia gelegen, heeft deze Fazenda al mensen ontvangen uit Tanzania, Nigeria, Oeganda, Burundi en DR Congo voor rehabilitatie. Ze hebben een nieuw huis nodig om meer kandidaten onder te brengen. Het project omvat de bouw van een woning op de Fazenda met vier slaapkamers, een leefruimte, een keuken en een wasplaats.

Met uw bijdrage kan Hulp en Hoop de beloofde 55.000 euro voorzien om nog meer mensen een nieuw leven te schenken! 

Alvast bedankt voor uw hulp en de levende hoop die u bent!

P.S. Van 2021 tot en met 2026 heeft Hulp en Hoop vzw de erkenning om fiscale attesten uit te schrijven voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis. U heeft dan een belastingvermindering van 45% van de gift.

 

Fazenda da Esperança, therapeutische gemeenschappen voor personen met verslaving

Het project is ontstaan in 1983 in Brazilië vanuit de realiteit van het toegenomen aantal gezinnen dat op straat leeft. Uit een grondige studie bleek dat drugs- en alcoholverslaving de belangrijkste oorzaken zijn. Ondertussen zijn er Fazendas in Amerika, Azië, Europa en Afrika.

Fazenda da Esperança, een nieuwe levensstijl met dagelijks werk en gemeenschapsleven

Het rehabilitatieprogramma duurt 12 maanden. Veertien deelnemers wonen in een huis samen met twee coördinatoren. Ze vormen een familie door te delen en ervaringen uit te wisselen. Broederschap en gezelligheid versterken de solidariteit in de groep. De werkactiviteiten (landbouw, dierenverzorging,…) hebben een educatief en professioneel doel. Daarnaast zijn ze een bron van inkomsten voor het levensonderhoud. Het dagelijks werk is een middel om zelfvoorzienend te zijn, zich zinvol bezig te houden en de vruchten van hun eigen werk te zien.

Wanneer een deelnemer op een dag de Fazenda verlaat, wordt hij begeleid door een ‘Living Hope Group’ (Levende Hoop Groep) die hem helpt met de integratie in de samenleving. In deze groep leeft dezelfde geest als in de Fazenda. Als lid van dezelfde familie steunen ze elkaar in hun nieuwe nuchtere levensstijl en bemoedigen ze elkaar om verantwoordelijkheid te nemen bij uitdagingen.

Een volledig herstelde menselijke waardigheid en een zelfvoorzienend persoon is het doel voor elke deelnemer die passeert in de Fazenda. De Fazenda da Esperança boekt zo mooie resultaten:

– Het aantal verslaafden neemt af.
– Immoreel gedrag in de samenleving neemt af.
– De deelnemers re-integreren in hun familie.
– Door betere job mogelijkheden kunnen ze uit de armoede blijven.

 

U kan helpen door:


een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB
(Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00 in België en € 120,00 in Luxemburg). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 / €120,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Schenk Online

Alvast bedankt voor uw steun!

Comments

New comment