DE | FR | NL

Plan toiletgebouw India

In 1999 werd in Gohpur (India) een school opgericht om arme kinderen onderwijskansen te bieden en zo hun socio-economische situatie te verbeteren. Tegenwoordig volgen 1350 kinderen er les. Ze komen uit dorpen en theeplantages uit de wijde omtrek. Hoewel de school slechts weinig faciliteiten heeft, komen de kinderen toch graag naar school om te leren. De leerlingen die er al afstudeerden, zijn succesvol in hun loopbaan. Daarom sturen ouders graag hun kinderen naar deze school.

De school heeft echter nog steeds geen degelijke toiletvoorzieningen. Het huidige tijdelijke toiletgebouwtje heeft een tinnen dak en muren zonder tegels. Het is oud en erg onhygiënisch geworden. Het bestaande toilet is bovendien niet voldoende voor het aantal jongens en meisjes. Door deze omstandigheden worden veel kinderen ziek door ziekten die zo verspreid worden, zoals gastro-enteritis en dysenterie.

Hulp en Hoop steunt daarom de bouw van een nieuw, hygiënisch toiletgebouw met voldoende toiletten, voor jongens en meisjes apart. Met uw bijdrage kunnen we de nodige 13.860 euro verzamelen.

Alvast bedankt in naam van de schoolkinderen!

U kan helpen door:


een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB
(Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00 in België en € 120,00 in Luxemburg). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 / €120,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Schenk Online

Alvast bedankt voor uw steun!

Comments

New comment