DE | FR | NL

Het dispensarium in Dumila (Tanzania) verricht sinds 2006 belangrijk werk op het vlak van gezondheidszorg. Het ligt in één van de armste streken in de regio Morogoro en is omgeven door vele dorpen zonder medische voorzieningen.

Het gezondheidscentrum is al heel succesvol gebleken, zoals bijvoorbeeld een daling van het aantal kinderen dat sterft aan malaria. Ouders wordt geleerd hoe ze de symptomen vroeg kunnen vaststellen en ze brengen hun kinderen nu naar het gezondheidscentrum voordat de koorts te ver gevorderd is. De sterfte bij volwassenen als gevolg van longaandoeningen is ook afgenomen. Programma’s voor gezondheidseducatie nemen een belangrijk deel in van het werk van het gezondheidscentrum, zodat mensen zich bewust worden van symptomen en in een vroeg stadium hulp zoeken.

Elke maand worden statistieken opgemaakt over het aantal patiënten, de categorie van ziekte of behandeling, het aantal sterfgevallen en andere medische informatie, bijvoorbeeld HIV/AIDS, tuberculose, malaria, bevallingen, enz. Het Tanzaniaans ministerie van gezondheid is lovend over het werk in het gezondheidscentrum en heeft het erkenning gegeven o.a. voor de reductie van de sterftegraad van moeder en baby.

Elke dag komen er 15 tot 20 hoogzwangere vrouwen in arbeid, waarvan drie of vier een dringende operatie of een keizersnede nodig hebben in het Morogoro Regionaal Ziekenhuis. Wanneer zij in zo’n situatie met een eigen voertuig meer dan een uur onderweg zijn, loopt het vaak fataal af. Wanneer het gezondheidscentrum over een ziekenwagen zou beschikken, zou het levens kunnen redden. Hetzelfde geldt voor slachtoffers van een ongeval, zodat ze op tijd het ziekenhuis kunnen bereiken.

Daarom vragen we uw hulp om het gezondheidscentrum te voorzien van een ziekenwagen. Deze zal ingezet worden om het ziekenhuis op tijd te bereiken en zo mensenlevens te redden. Daarnaast zal de ziekenwagen ook dienst doen als mobiele kliniek om mensen in afgelegen dorpen hulp te bieden. Omwille van de vaak slechte staat van de wegen is een terreinwagen nodig.

Hulp en Hoop vzw heeft 36.800 euro beloofd voor een stevige ziekenwagen. Met uw gift helpt u heel concreet mensen in nood.

U kan helpen door:


een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB
(Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00 in België en € 120,00 in Luxemburg). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 / €120,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Schenk Online

Alvast bedankt voor uw steun!

Comments

New comment