DE | FR | NL

Besmettingsgevaar door poreuze grenzen

Mutare is de op twee na meest dichtbevolkte stad in het Zuid-Afrikaanse land Zimbabwe en ligt op de grens met Mozambique. Het is ook gemakkelijk bereikbaar vanaf de grens van het land met Zuid-Afrika. Hoewel de Covid-19-besmettingen er aan het dalen zijn, is de kans groot dat ze weer toenemen omdat legale en illegale reizigers de grenzen oversteken om hun families te bezoeken en omdat het vaccinatieprogramma erg traag op gang komt.

 

Onvoldoende beschermd

Vele gezinnen liepen traumatische ervaringen op toen een echtgenoot of kind in quarantaine werd geplaatst en niet kon worden bezocht. Of omwille van een echtgenoot die in de frontlinie werkte en geïsoleerd werd van het gezin om de verspreiding van het virus te voorkomen. Toch blijft het personeel van de twaalf gezondheidsinstellingen die zich op het platteland bevinden, zorg dragen voor alle patiënten, ook voor degenen die door het coronavirus getroffen zijn. Hierbij riskeren ze hun leven en ervaren ze veel stress omwille van het tekort aan beschermende kledij, apparatuur en essentiële medicijnen voor de behandeling van het virus.

 

Bescherming brengt hoop

Naast medicijnen hebben de ziekenhuizen er dus ook gezichtsmaskers, handschoenen, schoenovertrekken, wegwerpschorten, ventilatoren en ontsmettingsmiddelen nodig. Met in totaal 9700 euro aan beschermingsmateriaal wil Hulp en Hoop vzw de strijd tegen de pandemie in Zimbabwe mee ondersteunen. In een wereldwijde crisis die ons allen treft, zorgt uw gift voor de nodige hulp en hoop.

U kan helpen door:


een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB
(Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00 in België en € 120,00 in Luxemburg). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 / €120,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Schenk Online

Alvast bedankt voor uw steun!

Comments

New comment