DE | FR | NL

De staat Kaduna wordt geteisterd door verschillende vormen van onveiligheid, waaronder de activiteiten van de gevreesde terreurgroep Boko Haram en bandieten. Deze zeer gespannen situatie maakt studeren in Noord- Nigeria moeilijk. Er zijn regelmatig aanvallen op scholen. Verschillende terreurgroepen ontvoeren kinderen voor losgeld. Herinnert u zich nog de Chibok- en Dapchi-meisjes die door de terreurgroep Boko Haram zijn ontvoerd en waarvan sommigen tot op heden hun vrijheid nog moeten herwinnen? Dit is een signaal voor andere scholen om hun beveiliging te verbeteren.

In de staat Kaduna is de opkomst van het banditisme een grote uitdaging. In de vroege uren van 5 juli 2021 werden 121 leerlingen van een middelbare school ontvoerd door gewapende bandieten, die honderden miljoenen losgeld eisten voor hun vrijlating. Op 11 oktober 2021 vielen gewapende mannen het filosofisch instituut in Kafanchan binnen en ontvoerden drie studenten, die later werden vrijgelaten. Deze veiligheidsproblemen leidden ertoe dat de regering van Kaduna besloot alle scholen te sluiten.

Als gevolg van deze situatie moeten ouders van leerlingen overtuigd worden van de versterkte beveiliging van de school, zodat hun kinderen naar school blijven gaan.

Door al deze bedreigingen is het dringend en noodzakelijk de beveiliging van de school in Zaria te versterken voor de leerlingen. Dit houdt in:

1. de installatie van 15 hightech camera’s voor een betere bewaking en videoopname van indringers
2. zes nachtwakerslampen met automatische aan- en uitschakeling, die een indringer detecteren en beginnen te draaien om vluchtende of verborgen indringers te verlichten
3. een zonne-energie omvormersysteem dat 24 uur per dag stroom levert voor de beveiligingssystemen
4. walkietalkies om de communicatie te verbeteren tussen het beveiligingspersoneel dat de school bewaakt
5. metaaldetectoren om mensen die het schoolterrein betreden te scannen
6. prikkeldraden om het moeilijk te maken om over de omheiningsmuur te klimmen

Hulp en Hoop vzw heeft 15.000 euro steun toegezegd om in deze dringende behoefte te voorzien en hoopt op uw welwillende bijdrage om deze leerlingen een veilige schoolomgeving te bieden.

U kan helpen door:


een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB
(Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00 in België en € 120,00 in Luxemburg). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 / €120,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Schenk Online

Alvast bedankt voor uw steun!

Comments

New comment