DE | FR | NL

Bangladesh, een van de armste landen ter wereld
In het najaar van 2018 en 2019 reisde ik naar Bangladesh, een van de armste landen ter wereld. De dichtbevolkte steden, de vele natuurrampen en de politieke instabiliteit bepalen de erge toestand van dit land. Volgens het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Bangladesh 89,8% van de bevolking onder de armoedegrens.

Vaak getroffen door cyclonen
In het zuidwesten van het land zag ik de gevolgen van de meest recente overstromingen en cyclonen, zoals op 10 november 2019 de hevige cycloon Bulbul. Duizenden huizen werden door de modder beschadigd en de lager gelegen delen van de kuststreek werden overstroomd. Rijstvelden werden weggewassen door het water, gebouwen zijn aangetast door het zoute water, landbouw en visserij moeten weer opgestart worden. De arme gezinnen verloren hun schamele huizen en weinige goederen.

Dekens voor arme mensen
Ik bezocht verschillende dorpen waar mensen hun huizen verloren, geen drinkbaar water hadden en geen dekens om zich te warmen. Het leven was hard en is nu nog moeilijker geworden. De Bangladeshi hebben uw hulp nodig om hun leven weer op te bouwen.

Hulp en Hoop vzw helpt met 910 euro voor een eerste lading dekens. Er zal meer nodig zijn. Toon uw warm hart met een gift. Uw hulp maakt het leven ‘zachter’.

U kan helpen door:


een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB
(Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00 in België en € 120,00 in Luxemburg). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 / €120,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Schenk Online

Alvast bedankt voor uw steun!

Comments

New comment