DE | FR | NL

De burgeroorlog (1991-2001) heeft vernietiging van de land- en mijnbouw veroorzaakt en het verval van de openbare diensten, de gezondheidszorg en het onderwijs.

Twee miljoen mensen raakten ontheemd en meer dan 20.000 mensen kwamen om het leven. Gelukkig is het land nu geleidelijk aan het herstellen van die donkere periode.

Gevolgen

De gevolgen van de burgeroorlog zijn er nog steeds. Meer dan 70% van de bevolking is beroofd van hun basisbehoeften, zoals zuiver water, voedsel, sanitaire voorzieningen en huisvesting.

De kindersterfte is ongeveer 182 op 1000 terwijl de levensverwachting rond de 38 jaar ligt.

De alfabetiseringsgraad is ongeveer 30%.

Slechts 34% van de bevolking heeft toegang tot zuiver drinkwater. Dit veroorzaakt epidemieën.

Een aanzienlijk aantal van de weesmeisjes en jonge vrouwen worden tot prostitutie gedwongen (voor een aalmoes en zelfs voor niets).

Weeskinderen en jonge vrouwen

Het is vanuit deze achtergrond dat dit project zo nodig is om deze kwetsbare en ongelukkige mensen te helpen.

Het grootste probleem is het transport om deze slachtoffers, die in de sloppenwijken en voorstedelijke gebieden van Freetown wonen, te bereiken. De afstanden zijn aanzienlijk en de wegen slecht. Daarom hebben de projectaanvragers dringend nood aan een 4×4 voertuig.

Hulp en Hoop steunt de aankoop van een voertuig voor dit straathoekwerk voor straatkinderen, meisjes en jonge vrouwen, ebola wezen en psychosociale begeleiding aan meisjes en jonge vrouwen, die in de sloppenwijken wonen van Freetown.

U kan helpen door:


een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB
(Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00 in België en € 120,00 in Luxemburg). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 / €120,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Schenk Online

Alvast bedankt voor uw steun!

Comments

New comment