DE | FR | NL

Myanmar, een complex land

Met een oppervlakte van 676.577 km² is Myanmar (voorheen Birma) 22 keer groter dan België. Het grenst aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. Het land heeft 56,6 miljoen inwoners, waaronder vele etnische groepen zoals Bamar, Shan, Karen, Rakhine, Chinezen, Mon, Kachin en Rohingya.

Op de internationale ranglijst van de ontwikkelingslanden (DAC) staat Myanmar bij de laagst ontwikkelde landen van Azië. Sinds de onafhankelijkheid in 1948 kent het land een bewogen geschiedenis van interne politieke spanningen, enkele militaire staatsgrepen, alsook veel religieus-etnisch geweld. In november 2015 hield Myanmar voor het eerst in lange tijd vrije verkiezingen. Aung San Suu Kyi, een Myanmarese politica, leidster van de beweging voor mensenrechten en democratie en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede van 1991, behaalde de absolute meerderheid. Maar de politieke, sociaaleconomische en religieuze complexiteit van het land brengt geen structureel toekomstperspectief voor de bevolking.

Hoop voor Myanmar

Hulp en Hoop vzw zet zich in voor kansarme jongeren in Pyay. De meeste jongeren maken hun standaardopleiding af, maar kunnen door socio-economische problemen niet verder studeren of een goede job vinden. Met uw financiële hulp steunen we een belangrijke vormingscursus die de jongeren weerbaar maakt voor de samenleving waarin ze leven. Ze leren (basis)vaardigheden, zoals leren en werken met een computer. Ze krijgen ook algemene kennis over mensenhandel, gendereducatie, verantwoord leiderschap en mensenrechten. Hulp en Hoop vzw engageert zich voor drie jaar (2019-2021) voor een totaalbedrag van 30.000 euro. Geef hoop op een betere toekomst aan deze jongeren en steun hen met een gift.

U kan helpen door:


een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB
(Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00 in België en € 120,00 in Luxemburg). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 / €120,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Schenk Online

Alvast bedankt voor uw steun!

Comments

New comment