DE | FR | NL

De Fazendas da Esperança zijn leefgemeenschappen voor jonge drugsverslaafden. Door te werken, groeit hun zelfvertrouwen. Door samen te leven, dragen ze zorg voor elkaar. De resultaten zijn verbluffend: driekwart van de jongeren geneest. Zonder medicatie.

Een Fazenda is uitgebouwd als een kleine boerderij waar men zelf gewassen teelt. In Dombe (Mozambique) zijn er twee Fazenda’s: één voor jongens en één voor meisjes. Daarnaast is er een school en een internaat voor bijna 1000 leerlingen uit de omgeving. Deze scholieren leren een beroep dat hen een perspectief op een beter leven geeft.

Gezonder met moringa

In Dombe is er voldoende land, maar het wordt niet beplant. Er is nauwelijks kennis over evenwichtige voeding. De meesten stellen zich tevreden met drie keer per dag maïs eten. Daarom is er voor de jongens een landbouwschool en voor de meisjes een huishoudschool, waar ook basiskennis over gezondheid aangeleerd wordt. Op de boerderij zijn moringabomen aangeplant om de vrucht ervan op school te eten in het kader van de strijd tegen ondervoeding. Sindsdien is de gezondheid van de leerlingen zichtbaar verbeterd.

Jong geleerd is oud gedaan

Op korte termijn hoopt men ook te kunnen starten met een kleuterschool voor 200 kinderen, zodat ze van jongs af onderwijs genieten en dagelijks gezonde voeding krijgen, wat in deze arme streek van groot belang is.

Geef deze kleuters een toekomst en leg nu bij voor de 130.000 euro die Hulp en Hoop vzw beloofd heeft voor de voltooiing van de kleuterschool in Dombe.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

 

U kan helpen door:


een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB
(Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00 in België en € 120,00 in Luxemburg). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 / €120,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Schenk Online

Alvast bedankt voor uw steun!

Comments

New comment