DE | FR | NL

De geschiedenis van het land is relatief vreedzaam te noemen op de catastrofale droogtes van de jaren ’70 en ’80 na.

Het meisjescollege Sainte Marie werd in 1964 gesticht. De bedoeling is om de jongeren op te leiden, zodat ze in de toekomst mee kunnen werken aan de ontwikkeling van het land.

Er zijn momenteel 18 leerkrachten en 11 loonwerkers voor 14 klassen. Het schooljaar 2015-2016 telde 670 leerlingen.

Problemen met de watertoevoer

Het college bestaat al 52 jaar, maar er zijn nog altijd problemen met de watertoevoer. Tot op heden  wordt er enkel gebruik gemaakt van het water dat komt van ONEA (Office National de l’Eau et de l’Assainissement). Zij streven ernaar om gans de stad van water te voorzien, maar door gebrek aan boorputten zijn er momenten dat de watertoevoer wordt afgesneden met alle gevolgen vandien.
De bewoners van het college kunnen zich dan niet wassen, niet drinken, geen eten klaarmaken, enz.

Men heeft vaten moeten vullen met water, zodat ze tijdens die periodes drinkwater hebben. De meisjes moeten dan met emmers water halen om in hun dagelijkse behoeften te kunnen voldoen. Zelfs als er water komt via ONEA is het debiet te laag om te kunnen voldoen aan gans het college.

Sinds twee jaar heropende het college opnieuw de deuren van het internaat, waardoor de nood aan water nog groter is.

Watertoren

Hulp en Hoop draagt bij aan de bouw van een watertoren voor het meisjescollege Sainte Marie om voldoende water te garanderen als drinkwater, om eten te bereiden, voor de dagelijkse hygiëne en voor de moestuin.

U kan helpen door:


een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB
(Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00 in België en € 120,00 in Luxemburg). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 / €120,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Schenk Online

Alvast bedankt voor uw steun!

Comments

New comment