DE | FR | NL

De ‘Fazendas da Esperança’ zijn opvang- en hersteltehuizen voor drugsverslaafden. Ze zijn meer dan 30 jaar geleden ontstaan in Brazilië. Door te werken, leren deze jonge mensen om voor zichzelf te zorgen. Door samen te leven, leren ze een waardiger leven op te bouwen in de familie en in de maatschappij. Het resultaat is zeer positief: ruim 80% geneest zonder te hervallen.

Ook vrouwenfazenda’s in Afrika

Een fazenda is uitgebouwd als een kleine boerderij, waar men zelf gewassen teelt en aan veeteelt doet. Er zijn fazenda’s voor jongens en mannen, maar ook voor meisjes en vrouwen. Er werd reeds steun verleend aan verschillende fazenda’s voor mannen en ook reeds aan een Afrikaanse fazenda in Dombe (Mozambique). Het is de bedoeling dat deze leefgemeenschappen op langere termijn zelfredzaam kunnen worden.

Een nieuw huis voor nog meer vrouwen

In Angola, een voormalige Portugese kolonie in West-Afrika, zijn er niet veel mogelijkheden om drugsverslavingen te behandelen. Daarom wil de vrouwen-fazenda in de provincie Huambo werken aan een uitbreidingsplan. Helaas zijn de bouwprijzen in dit land erg hoog en veranderlijk, aangezien veel materiaal over grote afstanden moet worden ingevoerd. Daarom geeft Hulp en Hoop vzw 130.000 euro voor de bouw van een nieuw huis met vier tweepersoonskamers, een keuken, een eetkamer en een woonkamer. Mogen we rekenen op uw bijdrage om nog meer vrouwen in de fazenda te kunnen verwelkomen?

U kan helpen door:


een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB
(Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00 in België en € 120,00 in Luxemburg). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 / €120,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Schenk Online

Alvast bedankt voor uw steun!

Comments

New comment